Plaques de cava
Català
Español
Français
English
Italiano

 

       
email: jviader@yahoo.com
       

La història de les plaques de Cava

Les plaques i els morrions van ser inventats per Adolphe Jacquesson, un fabricant de xampany de Châlons-sur-Marne que va registrar-ne la patent l'11 de novembre de 1844. Amb anterioritat, els taps es fixaven a l'ampolla mitjançant un cordill.

Sembla que la primera motivació de Jacquesson a l'hora d'inventar la placa i el morrió va ser l'econòmica. En aquella època, la porositat dels taps permetia que sovint s'escapés una part del líquid i del gas. El xampany s'oxidava i perdia les seves qualitats. Jacquesson es va decidir a fer servir taps d'un diàmetre i d'una longitud superiors als dels habitualment utilitzats, per a la qual cosa va haver d'inventar també una màquina que li permetés introduir-los a la força dins el coll de les ampolles.

Continuació...

Plaques de Cava

Els vins escumosos reben diverses denominacions, segons els països i el mètodes de producció. Només el vi escumós produït a la regió francesa que li dona nom, té dret legalment a anomenar-se Champagne, mentre la resta de vins escumosos produïts en altres regions de França, s'anomenen genèricament "vin musseaux", i específicament "Crémant","Clarette", "Blanquette", etc.
A Catalunya, el vi escumós que s'ajusta a una determinades regles de producció, s'anomena "Cava". A Itàlia en diuen "Spumanti", a Estats Units "Sparkling wine", a Alemanya i Àustria "Sekt".

Per segellar les ampolles, la majoria d'aquests vins escumosos, fan servir un sistema a base d'un tap de suro, un morrió de filferro i una placa metàlica.

Aquestes plaques metàl.liques, són en l'actualitat objecte molt preciat de col·leccionisme, en especial, i per aquests ordre, a França, Catalunya i Itàlia.

Col·leccionisme de plaques de Cava

Calendari de trobades 

CPC

Novetats de plaques de Cava

Plaques diverses ("Pirules")
Plaques de trobades

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Catàleg Viader de Plaques de Cava

Edició 2015

Ja és a la venda!

Totalment actualitzat. Ordenat alfabèticament.

Més de 34.000 fotografies

Amb la numeració estandard que fan servir tots els col·leccionistes
 
VIGILA!

...Que no et donin gat per llebre
 
Només el "Catàleg Viader"
té la garantia de Jordi Viader
 
L'únic amb 20 anys d'experiència

On el pots comprar?...

 

El Catàleg 2015 no generarà suplements